Алпийски клуб Еделвайс

RU I EN  

Каньона на Божият мост

Божият мост Враца

Тролей над Божия мост

Деветашката пещера

Тиймбилдинг в Деветашката пещера с клуб Еделвайс

Тайния изход на Деветашката пещера - тиймбилдинг с клуб Еделвайс

С лодка в Деветашката пещера - тимбилдинг с клуб Еделвайс

ТИЙМБИЛДИНГ ПРОГРАМА "СЛЕДИ ПОД ЗЕМЯТА"

Логиката рамка на  "Следи под земята" е разработена за карстовите райони на България, където пещери, каньони и скални арки могат да бъдат естествена арена на тимбилдинг събитието.  Примерни места, където може да реализираме тази програма са Деветашкото плато, Врачански Балкан, Искърското дефиле, Калотина, поречието на река Вит около село Ъглен...

Събитията в тези райони включват елементи на катерене, спелеология, ориентиране, рафтинг и каньонинг, пригодени за хора без предварителна подготовка. Лодки в подземно езеро и спускане с въжета през скални арки и водопади са част от запомнящите се и емоционални моменти на приключението. Съдържанието на програмата и нейната продължителност може да се регулира според желанията на участниците.

Деветашкото плато се намира на 20 километра северно от град Ловеч. Централното разположение на района в България и близостта му до хотелските бази в градовете Плевен, Ловеч, Троян и минералните басейни в село Чифлик го правят изключително подходящ за фирми, имащи клонове в раздалечените краища на страната. Атрактивна арена на тимбилдинг играта са долината и проломът на река Осъм, галериите и каньоните около Деветашката пещера, карстовото плато на село Крушуна. Тук част от тиймбилдинг задачите могат да бъдат и с лодка в подземно езеро.

Божият мост е природна забележителност, намираща се на 15 километра северно от град Враца. Районът е каньон с река и голяма естествено осветена пещерна галерия. Наблизо има и руини на стара крепост. Тук събитието може да включва елементи на каньонинг, подходящ за хора без предварителна подготовка, както и разнообразни водни, въжени и пещерни тиймбилдинг активности. Програмата перфектно може да бъде облечена в "Мисия", свързана с търсене на древно съкровище.

Калотина - тази програма е изцяло в пещерен стил и се провежда в пещера "Темната дупка", която е близо до Калотина. Районът се намира на около 70 километра западно от София. Събитието е под формата на експедиция, в която се налага плуване и катерете през пещерни езера и водопади. Програмата в този район изисква от участниците да имат предварителна нагласа и желание да се потопят, било то и с неопреново облекло, във водните недра на пещерата. В този контекст Калотинската Темна Дупка е подходяща само за по-приключенско настроените групи.

Искърското дефиле - Тук програмата "Следи под земята", може да бъде проведена в района на Лакатник, където пещерите са подходящи за посещение от всеки човек. Събитието може да се случи изцяло в пещера или да е комбинирано с рафтинг, въжета и други тиймбилдинг активности. Мястото е на 60 километра северно от София. Наблизо са СПА хотелите на Вършец и луксозния хотел РИУ Правец. Посетителите на този район също така могат да бъдат удобно настанени и в малки хотели и уютни туристически бази. В Искърското дефиле програмата е подходяща за целогодишно изпълнение. Подобни условия за тиймбилдинг събитие има и в карстовия район на пещера Проходна.

Дряновски манастир - Околностите на Дряновския манастир са много подходящи за тиймбилдинг програма в стила на "Следи под земята". Тук се намира облагородената пещера Бачо Киро, която е удобна за използване извън активния туристически сезон. В този контекст фирмените събития тук са подходящи през ранната пролет, зимата или късната есен, когато няма много туристи. Атрактивна част от програмата е Дряновския манастир, за който сме разработили специална тиймбилдинг зона в стил "Мисията". Реката, минаваща покрай манастира има голям вир подходящ за активности с лодки, дори и при зимни условия.

Описаните места са само малка част от България, където може да се проведе атрактивно програмата "Следи под земята".

 

 

Видео от Деветашката пещера

Видео от Крушуна

Видео от Дряновския манастир

В подземния Аквапарк на България - видео от приключенска програма без аналог в източна Европа.

Филм за създаването на пилотния вариант на програма "Следи под земята" през 2006 година

Други програми и райони:

Пещера Проходна

Лакатнишки скали

Западни Родопи

Планинско ехо - Банско, Боровец, Рила и Пирин

Стените на Царевец

Дефилето на Кресна

Подземната река

По следите на изчезналата цивилизация

Пиратско знаме

Гърция

Зимни програми

Тайната Вечеря

 

контакт     прогноза за времето     начало